skip to Main Content

Styrelsen 2023 presenterar sig

Ordförande 

Charlotte Almberg, Upplands Väsby

Jag träffade på rasen första gången 2007, en fantastisk fin tik vid namn Light My Fire Olifane – Lifa. Hon fångade mitt hjärta. Två år senare tog jag en valp efter Lifa. Den ruffliga, stökiga men helt underbara Light My Fire Vive – Jonna aka Puffan!  Jag har bara kommit att älska rasen. Idag lever jag med två svarta poil long; Vallée des Voconces Ioné – Tekla, f 2013  och  Hob-Nob’s Petit Prince – Frank, f 2017. Vi aktiverar oss mest med agility, rallylydnad, vallning och utställning.

2018 var mitt första år i CBPs styrelse, då som vice ordförande. Nu är jag ordförande för femte året i rad och leder styrelsearbetet så att klubben proaktivt  kan jobba för att bevara rasens egenskaper med en god hälsa. För mig är det viktigt att vi har fokus på att stötta våra uppfödare samt skapa förutsättningar för att våra medlemmar skall kunna aktivera sig med sina hundar. Inte minst inom vallning, som jag brinner lite extra för.

vice Ordförande 

Åsa Thunqvist, Sjövik

…rasens ”grand old lady”. Det har funnits minst en Berger vid min sida under de senaste 35 åren. Jag har bedrivit avel i 32 år under kennelnamnet Light My Fire. Mitt stora intresse har varit avel och aktivering av mina egna hundar som idag är 7 st. Alla är Face Raser och är allt från 15 år till 2 år gamla.

Jag har suttit i styrelsen till  och från sedan klubben startade. Mitt största intresse i klubben har varit just, aveln. Bergern är en ras, med allt vad det innebär, som skall både fungera, se ut som och vara frisk som en Berger.

För mig är det viktigt att ha en väl fungerade rasklubb som är öppen för alla. Allt från familjehunden till den högt fungerande tävlingshunden. Jag hoppas att vi under 2021 fortsätter att få nya medlemmar och att  våra ”gamla” medlemmar väljer att stanna kvar.

Kassör

Lotte Sönstebye, Stockholm

Min första kontakt med rasen var på Stora Stockholm 1997, jag gick förbi en rasmonter med oerhört charmiga hundar där jag fick träffa på ägare och uppfödare. 1998 flyttade Hob-Nob’s Kinkalouf – Ruff, hem till mig och satte guldkant på tillvaron under ca 15 år. 2011 kompletterades flocken med Carabrea Morning Glory – Flicka. Efter sex härliga år tillsammans gick hon tyvärr hastigt bort efter kort tids sjukdom. Men ibland vänds sorg till glädje snabbare än man vågar hoppas så nu har jag 4 år gamla Hob-Nob’s Pinot Noir. Jag är mest fokuserad på lydnad, vallning och rallylydnad, men jag är nyfiken på alla aktiviteter som främjar samarbetet mellan oss och våra hundar.

Jag har varit aktiv i styrelsen under många år både som ordförande och som intitiativtagare till Områdesansvariga och Bergerlägret. Nu är jag kassör sedan 2018 och ser fram emot att fortsätta jobba för klubben så att den tilltalar så många Berger-ägare som möjligt.

Sekreterare

Lia Larsson, Täby

Jag har haft Springer Spaniel sedan 1992 och gått en del instruktörsutbildningar. En dag kände jag att jag behövde testa om jag hade lärt mig något om hundträning och därför tänkte jag att nästa hund skulle bli en ras som gav mig en utmaning och fick mig att tänka utanför boxen. Efter kontakt med en ”berger-kunnig” person slog jag till. Hem kom min egen blå prins, Light My Fire Kesaco. Alla mina förhoppningar slog in! Jag fick en utmaning som jag fått att fungera både i vardag och på tävling, så  min kunskap räckte! Nu har jag skaffat en till sötnos, Light My Fire Ronnick. En viktig sak som jag vill verka för är att behålla rasens stora arbetslust. Utan den blir bergern en ”vanlig” hund.

Jag har agility som min stora passion men har även provat rallylydnad, freestyle, nosework och  utställning och vallning. Den här rasen är ju inte främmande för någon hundsport och en dröm är att våga testa lite bruks i någon form. Jag har varit på ett bergerläger samt flera bergerträffar och det är ju det roligaste man kan göra, umgås med likasinnade! Allt detta roliga som arrangeras kräver ju att någon engagerar sig och därför vill jag vara med i styrelsen och ”dra mitt strå till stacken”!  

Ledamot

Jenny Jenderbäck, Norrtälje

Jag bor i Norrtälje med min man, 3 katter och 3 hundar. Jag har under min uppväxt haft en massa olika djur, med hundar som favorit. Min första Berger kom till oss 2011. En omplacering som hette Babette des Etoille, Babette, från en som tyckte hon var alldeles för jobbig. Vi föll direkt för hennes charm, busighet och intresse att alltid vilja vara med. Vem kan inte gilla en sån? 2012 föddes Bonanza, 2014 kom Bazille och 2019 föddes Barista och Axxa kom till oss 2021. Alla hundar med sin egen personlighet som gör att ingen dag är den andra lik. De älskar att springa, mat och framförallt att hitta på utmaningar. Bonanza och Babette finns numera i hundhimlen.

Jag har varit aktiv i styrelsen under ett flera år. Jag är dessutom CUA – certifierad uställningsansvarig vilket innebär att jag bl a driver arbetet kring SGVK-utställningen i Jälla, där klubben står som värd.
Vi har provat på vallning vilket är en jättekul utmaning, svårare än det ser ut. Det är något som fått Barista att växa mycket i sin utveckling. Annars är det promenader i skog och mark för oss som gäller. För mig är det viktigt med en aktiv rasklubb som arbetar för att bevara rasens egenskaper, att jobba för att alla ska trivas och ha roligt, kunna vara delaktiga på våra arrangemang och inte minst Rasträffen som klubben anordnar.

Ledamot

Yvonne Ahlin, Norrtälje

Jag köpte min första face rase 2004! Det var tack vare den slovenska agilityföraren Silvia Trkman och hennes hund La, som jag fick upp ögonen för rasen. Då började jag leta uppfödare och kom i kontakt med både Hob-Nob’s och Light My Fire. Vi valde att köpte hundar från kennel Light My Fire 2004 och det har vi fortsatt med genom åren. Först ut var Mackan och därefter Lifa, f 2006, bägge är numera är i hundhimlen, därefter har vi följande hundar som fortfarande är i livet Light My Fire Slatan – Ludwig f 2007, Light My Fire Vieux – Lilla Vieux f 2008, Light My Fire Illrosa – Råsa f 2014 och Light My Fire Obelyn – Obelyn f 2017.  Dessutom har vi idag 2 Shetland sheepdog!

Jag och min man tävlar, dömer och har kurser i Agility! Jag är även engagerad i Svenska Agilityklubben när det gäller regelrevidering och funktionärsfrågor. Dessutom är jag ordförande i Svenska Hoopersklubben.
Jag är med i styrelsen för kunna bidra med mina erfarenheter och kunskaper efter att ha haft rasen i 18 år.

Ledamot

Anna Nygårds, Umeå

Jag har mestadels haft schäfer i mitt liv. Mellan några av schäfrarna hade jag en Aussie som arbetsmässigt var helt gudomlig, men kanske lite hård. Schäfer har tyvärr en sjukdomsbild som inte är så bra, därför letade jag efter en friskare ras men med samma motor. Då råkade jag snubbla över Face rase. Min första face rase köpte jag från Jomgardens Kennel 2014. Som jag älskade den hunden! Tyvärr blev han bara 3 år pga dåliga höfter. Min nuvarande pärla kommer från Norge, Gemme Bleue Petit Norvégien – Jenka, som blir 4 år till sommaren. För mig passar Face rasen perfekt!

Jag brinner för bruksgrenen Rapport, men kör även spår, lydnad o specialsök. Detta är mitt tredje år i styrelsen och jag vill bidra med mina tävlingsambitioner. Jag vill gärna se fler ekipage ute på tävlingsbanorna och därmed göra rasen mer attraktiv så att den bevaras.

2e suppleant

Maria Forsberg, Boden

1:e Suppleant

Lovina Björkvall, Hallstavik

Jag träffade på rasen för första gången under sommaren 2020 när jag följde med min mamma, på agilityträning. Mammas Yorkshireterrier räckte inte för oss båda att träna med så fick jag låna en klubbkompis hund, Light My Fire Illrosa – Råsa. Veckorna gick och vi fortsatte träna ihop, Råsa & jag, och vipps så hade vi börjat tävla också!
Vid årskiftet 20/21 fick jag min första egna hund. En småtokig men helt underbar Face Rase vid namn Light My Fire Qvanta – Qwinza, född 2018. Vi har provat på det mesta men brinner lite extra för agility, vilket vi också tävlar i. När vi får tid över hobbytränar vi även Canicross. Jag är också aktiv och utbildad agilityinstruktör, ledare inom Sveriges hundungdom och nu även allmänlydnadsinstruktör. Mitt nästa mål är att bli friskvårdsinstruktör!

Detta blir mitt första år i CBPs styrelse. Det känns superspännande och jag är nyfiken på att se vad det kommer att innebära!

Back To Top
Sök