skip to Main Content

Styrelsen 2019 presenterar sig

Ordförande 

Charlotte Almberg, Upplands Väsby

Jag träffade på rasen första gången 2007, en fantastisk fin tik vid namn Light My Fire Olifane – Lifa. Hon fångade mitt hjärta. Två år senare tog jag en valp efter Lifa. Den ruffliga, stökiga men helt underbara Light My Fire Vive – Jonna aka Puffan!  Jag har bara kommit att älska rasen. Idag lever jag med två svarta poil long; Vallée des Voconces Ioné – Tekla, 6 år och  Hob-Nob’s Petit Prince – Frank, 2 år. Vi aktiverar oss mest med agility, rallylydnad, vallning och utställning.

2018 var mitt första år i CBP-styrelsen, då som vice ordförande. Nu är jag ordförande och skall leda styrelsearbetet så att klubben proaktivt  kan fortsätta jobba för att bevara rasens egenskaper med en god hälsa. För mig är det viktigt att vi har fokus på att stötta våra uppfödare samt skapa förutsättningar för att våra medlemmar skall kunna aktivera sig med sina hundar. Inte minst inom vallning, som jag brinner lite extra för.

vice Ordförande 

Åsa Thunqvist, Sjövik

…rasens ”grand old lady”. Det har funnits minst en Berger vid min sida under de senaste 34:a åren. Jag har bedrivit avel i 31 år under kennelnamnet Light My Fire. Mitt stora intresse har varit avel och aktivering av mina egna hundar som idag är 7 st. Alla är Face Raser och är allt från 14 år till 1 år gamla.

Jag har suttit i styrelsen till  och från sedan klubben startade. Mitt största intresse i klubben har varit just, aveln. Bergern är en ras, med allt vad det innebär, som skall både fungera, se ut som och vara frisk som en Berger.

För mig är det viktigt att ha en väl fungerade rasklubb som är öppen för alla. Allt från familjehunden till den högt fungerande tävlingshunden. Jag hoppas att 2019 blir ett år när vi får en massa nya medlemmar och att vi har gamla medlemmar som väljer att stanna kvar.

Kassör

Lotte Sönstebye, Stockholm

Min första kontakt med rasen var på Stora Stockholm 1997, jag gick förbi en rasmonter med oerhört charmiga hundar där jag fick träffa på ägare och uppfödare. 1998 flyttade Hob-Nob’s Kinkalouf – Ruff, hem till mig och satte guldkant på tillvaron under ca 15 år. 2011 kompletterades flocken med Carabrea Morning Glory – Flicka. Efter sex härliga år tillsammans gick hon tyvärr hastigt bort efter kort tids sjukdom. Men ibland vänds sorg till glädje snabbare än man vågar hoppas så nu har jag 2 år gamla Hob-Nob’s Pinot Noir. Jag är mest fokuserad på lydnad och vallning, men jag är nyfiken på alla aktiviteter som främjar samarbetet mellan oss och våra hundar.

Jag har varit aktiv i styrelsen under många år både som ordförande och som intitiativtagare till Områdesansvariga och Bergerlägret. Nu är jag kassör sedan 2018 och ser fram emot att fortsätta jobba för klubben så att den tilltalar så många Berger-ägare som möjligt.

 

Sekreterare

Lia Larsson, Täby

Jag har haft Springer Spaniel sedan 1992 och gått en del instruktörsutbildningar. En dag kände jag att jag behövde testa om jag hade lärt mig något om hundträning och därför tänkte jag att nästa hund skulle bli en ras som gav mig en utmaning och fick mig att tänka utanför boxen. Efter kontakt med en ”berger-kunnig” person slog jag till. Hem kom min egen blå prins, Light My Fire Kesaco. Alla mina förhoppningar slog in! Jag fick en utmaning som jag fått att fungera både i vardag och på tävling, så  min kunskap räckte! Nu har jag skaffat en till sötnos, Light My Fire Ronnick. En viktig sak som jag vill verka för är att behålla rasens stora arbetslust. Utan den blir bergern en ”vanlig” hund.

Jag har agility som min stora passion men har även provat rallylydnad, freestyle, nosework och  utställning. Vallning skulle vara fantastiskt roligt att prova! Den här rasen är ju inte främmande för någon hundsport och en dröm är att våga testa lite bruks i någon form. Jag har varit på ett bergerläger samt flera bergerträffar och det är ju det roligaste man kan göra, umgås med likasinnade! Allt detta roliga som arrangeras kräver ju att någon engagerar sig och nu är det dags att jag drar mitt strå till stacken!  

Ledamot

Lena Olofsson, Lilla Edet

Jag har alltid haft hund. Först schäfer i ca 30 år och sedan mötte jag Berger och då var jag fast. Första kontakten med Berger var 2010 då vi träffade Åsa Thunqvist. Jag är aktiv inom Brukshundklubben sedan många år. Har stort intresse av hundars mentalitet och är tävlingssekreterare inom bruks och lydnad. Arbetar som distriktssköterska i hemsjukvården. Mina hundar idag är Light my Fire Blonde 9 år och Light My Fire Hermes 6 år.

Jag har varit medlem i klubben i 8 år och suttit i styrelsen som ledamot sedan 2018. För mig är det viktigt att klubben fokuserar på att bevara rasens egenskaper. Jag själv har också ett stort intresse för hundars mentalitet. 

Ledamot

Jenny Jenderbäck, Lindesberg

Jag har under min uppväxt haft en massa olika djur, varav hundar alltid varit en favorit. Min första Berger fick vi för 7 år sedan, då vi fick ta över Babette från en som tyckte hon var alldeles för jobbig. Vi föll direkt för henne! Hennes charm, busighet och intresse att alltid vilja vara med. Vem kan inte gilla en sån?  Lite Senare kom Bonanza in i familjen och till sist Bazille. Alla hundar med sin egen personlighet som gör att ingen dag är den andra lik. De älskar mat och framförallt att hitta på utmaningar. Bonanza gick tragiskt bort sommaren 2011, vi saknar henne djupt.
Idag bor jag med min familj, katterna och hundarna; Dirgis d’Bazille IX – Bazille 4år, Babette 12 år och ett nytillskott i Snabba Tassar På Briljanta Barista – Barista, som är född 2019-01-14.  

Jag har varit aktiv i styrelsen under ett antal år. Jag är dessutom CUA – certifierad uställningsansvarig så jag har drivit arbetet kring CBP-utställningen i Jälla. För mig är det viktigt med en aktiv rasklubb som arbetar för att bevara rasens egenskaper.

Ledamot

Anna Nygårds, Umeå

Jag har mestadels haft schäfer i mitt liv. Mellan några av schäfrarna hade jag en Aussie som arbetsmässigt var helt gudomlig, men kanske lite hård. Schäfer har tyvärr en sjukdomsbild som inte är så bra, därför letade jag efter en friskare ras men med samma motor. Då råkade jag snubbla över Face rase. Min första face rase köpte jag från Jomgardens Kennel 2014. Som jag älskade den hunden! Tyvärr blev han bara 3 år pga dåliga höfter. Min nuvarande pärla kommer från Norge, Gemme Blue Petit Norvégien – Jenka, som blir 2 år till sommaren. För mig passar Face rasen perfekt!

Jag brinner för bruksgrenen Rapport, men kör även spår, lydnad o specialsök. Detta är mitt första år i styrelsen och jag hoppas kunna bidra med mina tävlingsambitioner. Jag vill gärna se fler ekipage ute på tävlingsbanorna och därmed göra rasen mer attraktiv så att den bevaras.

1e Suppleant

Rebecca Marmolin, Trensum

Jag hade länge sneglat åt rasen och träffat den på utställning och på agilitytävling, men inte tagit tag i det. Efter att ha träffat face rase-tiken Lifa och Åsa Thunqvist’s Pippa och Coco mfl så var det min man, mest faktiskt, som tryckte på att vi skulle ha en liten valp.  Efter att ha pratat en hel del med Åsa kändes valet självklart, vi skulle ha en valp från Light My Fire! Idag har vi Light My Fire Jippie samt Light My Fire Roc – Nimm. Och vi är fast för rasen! Vi tränar och tävlar agility, ställer ut en del och så blir det lite tricks och freestyle också.

Jag sitter med i styrelsen för att bidra till ökad gemenskap bland våra medlemmar. Och för att få fler att ”joina” denna härliga anda vi har inom klubben CBP. Bergens egenskaper och goda hälsa är också något jag vill främja!

2e Suppleant

Johanna Selin, Enköping

Jag bor ihop med man, barn och tre hundar. Hundarna är två släthåriga Foxterriers, som heter Paddan och Penny. Och sedan 2017 har jag face racen Jomgarden’s Hawkeye – Eye. Varför jag bestämde mig för en Berger? Jag tror det var när jag såg Sylvia Trkmans hund för många år sedan. Det var det fullständigt galna och charmiga utseendet som etsade sig fast. Efter tre terriers så var jag inställd på att nästa hund skulle bli en vallhund, men någon ”border collie-människa” blir jag aldrig.

Och jag kommer aldrig att ångra mig att jag skaffade en Berger. För en Berger är helt tokig, påhittigare än de flesta andra hundar, galen i sin familj och helt enkelt underbar. Vi tränar agility och planen är att debutera på tävling nu till sommaren 2019. Vi håller också på en del med spår samt annan träning som löpning, cykling och simning.
Jag kanske inte kan så mycket om rasen, ännu. Men hoppas att jag kan tillföra annat till styrelsen.
Back To Top
×Close search
Sök