skip to Main Content

Lokala aktiviteter

I år har vi tyvärr varit tvungna att ställa in de allra flesta av klubbens normala aktiviteter såsom Rasträffen, Bergerläger etc. Dessutom har ju också andra officiella tävlingar och utställningar uteblivit. Desto viktigare då att kunna träffas lokalt i en mindre grupp och göra något tillsammans med sin Berger. 
– Vi tyckte att det var tråkigt att inte träffas nu när det inte blev någon rasträff eller utställningar, så jag och Lena pratade ihop oss om att ordna en enkel träff, säger Jenny Ivarsson.

Jenny Ivarsson och hennes mamma Lena Olofson gjorde slag i saken och bjöd in till en enkel träff i  Västra Götalands regionen. Lördagen den 29 augusti kl 13.00 var man välkommen hem till familjen Olofson i Nygård. Inbjudan kom ut via klubbens Facebook sida. 

I inbjudan var man noga med att ange att man självklart följer myndigheternas riktlinjer angående covid – 19 pandemin. Det innebar att all aktivitet skulle ske utomhus och att man tänkte på att hålla avstånd. Och om man kände sig det minsta sjuk så ombads man att stanna hemma. Annars var alla Berger-ägare välkomna! 
Det var 6 Berger-ägare med sina familjer och en blivande Berger-ägare som väntar på sin alldeles egna valp. Sammantaget var det 12 hundar. Det började med en gemensam aktivitetspromenad. Sedan fick man testa på både rallylydnad och nosework och även lite träning på hantering vid utställning. Det hela avslutades med korvgrillning och massa hundprat, såklart.

Ett fantastiskt initiativ som vi övriga medlemmar kan låta oss inspireras av. Det behöver inte vara svårare än så!


Back To Top
Sök