skip to Main Content

UTSTÄLLNING

FRANSKA RASSPECIALEN I ARGÉLES-GAZOST

Alla hundraser har avlats fram för en viss uppgift, till exempel vallning av boskap eller olika typer av jakt. Rasstandarden slår fast hur en hund ska se ut för att på bästa sätt kunna utföra uppgifterna. Den beskriver idealhunden i varje ras avseende storlek, färg, kroppsbyggnad, svansföring, benställning, bett och så vidare. På utställning vinner den hund som domaren anser ligger närmast idealet. Rasstandarden bestäms av kennelklubben i rasens hemland.

I september varje år arrangerar den franska rasklubben R.A.C.P. en rasspecial med officiell utställning och vallanlagstest. Evenemanget äger rum i Argelès-Gazost som ligger vid foten av de franska Pyrenéerna. Läs mer på franska rasklubbens webbpats 

SVENSKA RASSPECIALEN – RASTRÄFFEN

Varje år i slutet av maj arrangerar klubben en Rasträff under 2-3 dagar. Rasträffen består av en Officiell utställning samt Klubbmästerskap i ett antal grenar. Vid den Officiella utställningen är ambitionen att få domare som är duktiga och speciellt intresserad av våra raser. I samband med utställningen arrangeras också inofficiella bedömningar i t ex Bästa rörelser, Bästa uttryck etc.

Kommande Rasträffar:

10-12 maj 2024 – Tånga Hed, Vårgårda
29 maj – 1 juni 2025 – Systemairhallen, Skinnskatteberg

Här hittar du resultat från Rasträffen under de senaste åren

Klicka på ikonen ovan så kommer du till kalendariet för SGVK’s utställningar.

SGVK utställningar

SGVK är en förkortning av Svenska Gårds- och Vallhundsklubben. Det är en specialklubb som i sin tur är medlemsorganisation i Svenska Kenneklubben – SKK. SGVK skall verka som en paraplyorganisation för de raser som tillhör klubben, däribland Club Berger des Pyrénées. I huvudsak tillhör raserna grupp 1.

Varje år arrangerar SGVK i samarbete med tillhörande rasklubbar 8 st utställningar. På dessa special utställningar är det enbart hundar av den ras som tillhör SGVK som har behörighet att delta. För deltagande krävs att man är medlem i någon av SGVK’s rasklubbar, för utländska utställare gäller medlemskap i erkänd utländsk kennelklubb.

CBP utställning i Uppsala

CBP står som ansvarig för en (1) av SGVK utställningarna under året. De senaste åren har det varit den utställning som går av stapeln i början av oktober i Uppsala.

För att få arrangera utställning måste det finnas Certifierade Uställningsansvariga – CUA.
Följande personer inom vår klubb är certifierade:

  • Jenny Jenderbäck
  • Gunilla Jonsson
Back To Top
Sök