skip to Main Content

Styrelsen 2024 presenterar sig

Ordförande

Jenny Jenderbäck, Norrtälje

Jag bor i Norrtälje med min man, 3 katter och 3 hundar. Jag har under min uppväxt haft en massa olika djur, med hundar som favorit. Min första Berger kom till oss 2011. En omplacering som hette Babette des Etoille, Babette, från en som tyckte hon var alldeles för jobbig. Vi föll direkt för hennes charm, busighet och intresse att alltid vilja vara med. Vem kan inte gilla en sån? 2012 föddes Bonanza, 2014 kom Bazille och 2019 föddes Barista och Axxa kom till oss 2021. Alla hundar med sin egen personlighet som gör att ingen dag är den andra lik. De älskar att springa, mat och framförallt att hitta på utmaningar. Bonanza och Babette finns numera i hundhimlen.

Jag har varit aktiv i styrelsen under ett flera år. Jag är dessutom CUA – certifierad uställningsansvarig vilket innebär att jag bl a driver arbetet kring SGVK-utställningen i Jälla, där klubben står som värd.
Vi har provat på vallning vilket är en jättekul utmaning, svårare än det ser ut. Det är något som fått Barista att växa mycket i sin utveckling. Annars är det promenader i skog och mark för oss som gäller. För mig är det viktigt med en aktiv rasklubb som arbetar för att bevara rasens egenskaper, att jobba för att alla ska trivas och ha roligt, kunna vara delaktiga på våra arrangemang och inte minst Rasträffen som klubben anordnar.

Ledamot 

Åsa Thunqvist, Sjövik

…rasens ”grand old lady”. Det har funnits minst en Berger vid min sida under de senaste 35 åren. Jag har bedrivit avel i 32 år under kennelnamnet Light My Fire. Mitt stora intresse har varit avel och aktivering av mina egna hundar som idag är 7 st. Alla är Face Raser och är allt från 15 år till 2 år gamla.

Jag har suttit i styrelsen till  och från sedan klubben startade. Mitt största intresse i klubben har varit just, aveln. Bergern är en ras, med allt vad det innebär, som skall både fungera, se ut som och vara frisk som en Berger.

För mig är det viktigt att ha en väl fungerade rasklubb som är öppen för alla. Allt från familjehunden till den högt fungerande tävlingshunden. Jag hoppas att vi under 2021 fortsätter att få nya medlemmar och att  våra ”gamla” medlemmar väljer att stanna kvar.

Ledamot

AnnaKarin Risberg, Karlskoga

Jag har alltid älskat djur och framför allt hundar! Min första hund, en Engelsk Cocker Spaniel, fick jag som 11-åring. Var utan hund i några år tills Ebba, en Irish Softcoated Wheaten Terrier, flyttade in och jag fastnade för att träna hund. Vi tränade det mesta, men föll för agility som hundsport. Kanske inte det som var Ebba bäst på och tanken väcktes att skaffa en hund till. Så 2007 dansade Wille en Fase Race in i mitt liv och fick hela familjen, släkt och vänner att ta honom till sig i sina hjärtan. Galet intelligent, uppfinningsrik och mattjuv av rang! Tyvärr fick han dansa vidare 2023 och är saknad varje dag sen dess.

Nu har vi 3 Fase Racer, Love (f 2014) som varit min agilityglädje under många år, men en skada har gjort att nu kommer vi ägna oss åt Rally och brukar också årligen träna in ett HTM eller Freestyle nummer till Rasträffen. Han är glädjen själv och fullkomligt älskar att träna och tävla eller bara ligga nära och mysa. Lilla My (f2017) hon är vår fotbollstjej. Hon älskar bollar i alla former och kan både dribbla och stå i mål! Sen har vi Salle (f2019) som är Loves son. Vi har satsat på lydnad i första hand, men nu har vi även tagit oss ut på agilitybanorna igen. Det jag älskar med rasen är deras arbetsglädje och personlighet.

För att bevara denna fantastiska ras är det viktigt att vi har en rasklubb och jag vill göra vad jag kan för att hjälpa till. Det är också viktigt att vi har roligt tillsammans!

Sekreterare

Lia Larsson, Täby

Jag har haft Springer Spaniel sedan 1992 och gått en del instruktörsutbildningar. En dag kände jag att jag behövde testa om jag hade lärt mig något om hundträning och därför tänkte jag att nästa hund skulle bli en ras som gav mig en utmaning och fick mig att tänka utanför boxen. Efter kontakt med en ”berger-kunnig” person slog jag till. Hem kom min egen blå prins, Light My Fire Kesaco. Alla mina förhoppningar slog in! Jag fick en utmaning som jag fått att fungera både i vardag och på tävling, så  min kunskap räckte! Nu har jag skaffat en till sötnos, Light My Fire Ronnick. En viktig sak som jag vill verka för är att behålla rasens stora arbetslust. Utan den blir bergern en ”vanlig” hund.

Jag har agility som min stora passion men har även provat rallylydnad, freestyle, nosework och  utställning och vallning. Den här rasen är ju inte främmande för någon hundsport och en dröm är att våga testa lite bruks i någon form. Jag har varit på ett bergerläger samt flera bergerträffar och det är ju det roligaste man kan göra, umgås med likasinnade! Allt detta roliga som arrangeras kräver ju att någon engagerar sig och därför vill jag vara med i styrelsen och ”dra mitt strå till stacken”!  

Kassör

Lotte Sönstebye, Stockholm

Min första kontakt med rasen var på Stora Stockholm 1997, jag gick förbi en rasmonter med oerhört charmiga hundar där jag fick träffa på ägare och uppfödare. 1998 flyttade Hob-Nob’s Kinkalouf – Ruff, hem till mig och satte guldkant på tillvaron under ca 15 år. 2011 kompletterades flocken med Carabrea Morning Glory – Flicka. Efter sex härliga år tillsammans gick hon tyvärr hastigt bort efter kort tids sjukdom. Men ibland vänds sorg till glädje snabbare än man vågar hoppas så nu har jag Hob-Nob’s Pinot Noir f 2017. Jag är mest fokuserad på lydnad, vallning och rallylydnad, men jag är nyfiken på alla aktiviteter som främjar samarbetet mellan oss och våra hundar.

Jag har varit aktiv i styrelsen under många år både som ordförande och som intitiativtagare till Områdesansvariga och Bergerlägret och som kassör. Jag ser fram emot att fortsätta jobba för klubben så att den tilltalar så många Berger-ägare som möjligt.

Ledamot

Yvonne Ahlin, Norrtälje

Jag köpte min första face rase 2004! Det var tack vare den slovenska agilityföraren Silvia Trkman och hennes hund La, som jag fick upp ögonen för rasen. Då började jag leta uppfödare och kom i kontakt med både Hob-Nob’s och Light My Fire. Vi valde att köpte hundar från kennel Light My Fire 2004 och det har vi fortsatt med genom åren. Först ut var Mackan och därefter Lifa, f 2006, bägge är numera är i hundhimlen, därefter har vi följande hundar som fortfarande är i livet Light My Fire Slatan – Ludwig f 2007, Light My Fire Vieux – Lilla Vieux f 2008, Light My Fire Illrosa – Råsa f 2014 och Light My Fire Obelyn – Obelyn f 2017.  Dessutom har vi idag 2 Shetland sheepdog!

Jag och min man tävlar, dömer och har kurser i Agility! Jag är även engagerad i Svenska Agilityklubben när det gäller regelrevidering och funktionärsfrågor. Dessutom är jag ordförande i Svenska Hoopersklubben.
Jag är med i styrelsen för kunna bidra med mina erfarenheter och kunskaper efter att ha haft rasen i 18 år.

Ledamot

Maria Forsberg, Boden

Mitt hundintresse har alltid varit stort men min första egna hund skaffade jag -92, en schäfer. Som jag tränade o tävlade med både i bruks o lydnad.
Efter det har det bott flera olika hundar hemma. Jag fastnade för rasen för dess kvickhet , följsamhet och inte minst storlek.
Tillsammans med min dotter har jag uppfödning under namnet Skrällets.
Just nu har jag tre Berger des pyrénées à face rase; Vimza , Arja och X-tra. Vi tränar och tävlar rallylydnad, nosework och kör även lite spår.
Kan inte tänka mig ett liv utan hund!

2e suppleant

Eva Hedman, Årsunda

Ända sedan jag var barn har vi haft hund och då främst vallhundar som Bearded collies. 2003 träffade jag en vän med sin berger och blev väldigt intresserad. Jag kom sen i kontakt med  Mari Jomgart och hennes uppfödning. När hennes hund Cita väntade sin första kull fick vi möjligheten att ta en valp, Jomgarden’s Amoretti. En underbar hanhund som blev hela 17 år!  2014 kom Jomgarden’s Fantasie till vår familj. En hund som älskade människor och följde mig vart jag än gick, så lätt att ha att göra med. Därmed blev jag fast för rasen! Dessa underbara hundar som är så påhittiga, intelligenta och lojala.

Idag har vi Dirgis Danska Duwa, f 2023, här hemma. Hon får oss att skratta varje dag med alla sina påhittigheter. Det är en sån glädje att ha henne i våra liv med allt vad det innebär! De senaste åren har jag inte varit så aktiv i hundvärlden, dels har jag haft äldre hundar här hemma och haft mer fokus på våra Islandshästar. Men under den aktiva tiden tävlade vi rallylydnad och provade på både agility och vallning. Utställning har också varit mitt intresse med tidigare hundar. 

I en rasklubb är det viktigt att alla som är intresserad av rasen känner sig välkomna. Det spelar ingen roll om du är aktivt tävlande, publik eller bara gillar rasen. Jag vill bidra till att klubben verkligen är samlingspunkten runt vår härliga ras.

1e Suppleant

Lovina Björkvall, Hallstavik

Jag träffade på rasen för första gången under sommaren 2020 när jag följde med min mamma, på agilityträning. Mammas Yorkshireterrier räckte inte för oss båda att träna med så fick jag låna en klubbkompis hund, Light My Fire Illrosa – Råsa. Veckorna gick och vi fortsatte träna ihop, Råsa & jag, och vipps så hade vi börjat tävla också!
Vid årskiftet 20/21 fick jag min första egna hund. En småtokig men helt underbar Face Rase vid namn Light My Fire Qvanta – Qwinza, född 2018. Vi har provat på det mesta men brinner lite extra för agility, vilket vi också tävlar i. När vi får tid över hobbytränar vi även Canicross. Jag är också aktiv och utbildad agilityinstruktör, ledare inom Sveriges hundungdom och nu även allmänlydnadsinstruktör. Mitt nästa mål är att bli friskvårdsinstruktör!

Jag har varit suppleant i styrelsen under ett antal år. Det är både roligt och lärorikt att få insyn i styrelsen arbete.

Back To Top
Sök