skip to Main Content

Rapport från Bergerlägret 2022

Den tredje helgen i oktober samlades åtta entusiastiska bergerägare med sina 13 glada bergers i Bankeryd utanför Jönköping. Dags för årets Bergerläger! Vi hade fått möjlighet att hålla till i, CBP medlemmens, Anna den Bravers fina hundhall Dogedu,
På schemat stod
aktiviteter såsom rallylydnad, agility och nosework.  Även valpträning fanns med på schemat eftersom vi hade en junior med i gänget. Vi var både instruktörer och deltagare och alla hjälptes åt så att både hundar och förare fick träna och pröva på så mycket som möjligt av aktiviteterna. Att bara vara tillsammans och umgås med hundarna är ju träning bara det.  En späckat schema med andra ord med något för alla.
Den praktiska träningen varvades med föreläsningar om skvallerträning, reaktiva hundar och exteriörbedömning. Skvallerträningen kunde vi även praktiskt genomföra i de vackra omgivningarna. Och alla hundar var så duktiga! Imponerande att se faktiskt.

Vi bodde intill hallen och maten fixade vi tillsammans. Det blev mycket hundsnack och vi umgicks till långt in på natten.

Detta blev en fantastisk helg med likasinnade! Ser redan fram emot nästa års läger! Du hänger väl med då!

Vid pennan

Lia Larsson, Aktivitetssektorn CBP


Anna den Braver med sin hund Mera

Agilityträning


Nosework


Av valpträning blir man trött!

 

 

Back To Top
Sök